• صفحه اصلی
  • مشتریان ما
  • مجله آبامگ
  • درباره ما

شبکه های اجتماعی

اشتراک گذاری این مقاله

شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی چیست؟

امروزه اکثر ما حداقل با یکی از شبکه­‌های اجتماعی در ارتباط هستیم. در واقع شبکه­ های اجتماعی به بخش عظیمی از ارتباطات مدرن تبدیل شده‌­اند و باعث می‌­شوند که هر فردی بر روی کره زمین بتواند از هر نقطه­‌ای از جهان با اقصی نقاط دیگر دنیا ارتباط برقرار کند. اگر بخواهیم به صورت مفهومی شبکه­ های اجتماعی را توصیف کنیم می توان چنین گفت: شبکه ­های اجتماعی روشی بصری و نوشتاری است که به کمک ابزار کامپیوتری، ایده‌­ها، افکار و اطلاعات را به اشتراک می­‌گذارند. این اشتراک می‌­تواند به صورت‌­های نوشتاری، تصویری و صوتی باشد و می‌­تواند رابط‌ه­ای دوگانه یا رابط‌ه­ای همگانی ایجاد کنند.

آژانس تبلیغاتی آبامدیا همراه شما در بازاریابی و تبلیغات در شبکه­ های اجتماعی خواهد بود و در این راه به شما کمک خواهد کرد.

شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی چگونه شکل گرفته اند؟

در سال ۱۹۵۴ جان بارنز تحقیقاتی را بر روی جامعه مردم نروژ شروع کرد. هدف او از این تحقیقات بررسی چگونگی ارتباط گرفتن مردم با یکدیگر بود. او در این تحقیقات متوجه شد که ارتباطات از گروه­‌هایی که مرتبط با آن‌­ها هستند ایجاد می­‌شود. این گروه‌­ها می‌­توانند یک فرد، گروه یا حتی یک جامعه باشند. در این جا بود که کلمه شبکه های اجتماعی شکل گرفت. در واقع شبکه‌­های اجتماعی به مفهوم یک پل ارتباطی بین فرد و اعضای گروه است.

اگر بخواهیم به قدمت شبکه‌­های اجتماعی بپردازیم خواهیم فهمید که این قدمت به اندازه زمان وجود انسان­‌ها است. انسان از بدو وجود در حال ایجاد ارتباط با محیط اطراف خود بوده است. حال در تاریخ مدرن کلمه شبکه‌­های اجتماعی مختص به روشی مجازی شده است که با استفاده از کلمات و تصاویر ایجاد ارتباط می­‌کنند.

شبکه های اجتماعی

امروزه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی چقدر است؟

طبق آماری که در سال ۲۰۲۱ از مردم آمریکا گرفته شده است، از هر 10 نفر 7 نفر آن­‌ها از شبکه­‌های اجتماعی استفاده می‌­کنند. در این آمار شبکه­‌های اجتماعی یوتیوب و اینستاگرام رشد چشم گیری را از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۲۱ داشته‌­اند. البته در سال ۲۰۲۰ پلتفرم جدیدی در شبکه­‌های اجتماعی به نام تیک ­تاک شکل گرفته است که بسیار همه­‌گیر و پرطرفدار است. آمار نشان می‌­دهد که یوتیوب و فیس­بوک جزو همه گیر­ترین شبکه‌های اجتماعی در آمریکا هستند؛ این درحالی است که شبکه­‌های اجتماعی مانند ایستاگرام، تیک­‌تاک و اسنپ‌­چت بیشترین طرفداران خود را در سنین زیر 30 سال دارند.

این آمار در ایران به شکل دیگری است. آمار رسمی نشان می­دهند که در ایران پلتفرم‌­های شبکه‌­های اجتماعی که در ارتباطات نقش دارند پر طرفدار­تر هستند. واتس­‌آپ در رتبه اول این پلتفرم‌­ها قرار دارد و در جایگاه دوم اینستاگرام با داشتن 45 درصد از آمار در رتبه دوم است.

با توجه به این میزان استفاده از شبکه­‌های اجتماعی می‌توان به این نتیجه رسید که‌شبکه های اجتماعی محیط مناسبی برای دیده شدن کسب و کارها است. برای مطالعه بیشتر می‌­توانید به مقاله­‌ی تاثیر تبلیغات مراجعه کنید و تاثیر شبکه‌­های اجتماعی را ببینید.

این آمار در ایران به شکل دیگری است. آمار رسمی نشان می دهند که در ایران پلتفرم های شبکه های اجتماعی که در ارتباطات نقش دارند پر طرفدار تر هستند. واتس آپ در رتبه اول این پلتفرم ها قرار دارد و در جایگاه دوم اینستاگرام با داشتن چهل و پنج درصد از آمار در رتبه دوم است.

با توجه به این میزان، استفاده از شبکه های اجتماعی به این موضوع اشاره دارد که محیط مناسبی  که باعث دیده شدن کسب و کار شما می شود، ایجاد می کند. همچنین در مقاله ی تاثیر تبلیغات می توانید تاثیر شبکه های اجتماعی را ببینید.

اهمیت شبکه های اجتماعی در تبلیغات

نظریه smm یا همان social media marketing یک روش و قاعده است. در واقع استفاده از شبکه‌­های اجتماعی یکی از انواع  بازاریابی است که بر اساس آن می­‌توانید در شبکه ­های اجتماعی در خصوص کسب و کار خود بازاریابی کنید. از آنجایی که شبکه­ های اجتماعی سعی بر ایجاد ارتباطی دو سویه دارد همچنین توانایی دسترسی به مخاطبان بیشمار را می­‌دهند، محل خوبی برای ایجاد برند، افزایش مخاطب و حتی افزایش ترافیک سایت است. در این روش می­‌توان با بهره گیری از پلتفرم­‌های اجتماعی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرد .

شبکه های اجتماعی و برندینگ 

در دنیای امروز، شبکه‌های اجتماعی به ابزاری حیاتی برای برندینگ تبدیل شده‌اند و تأثیر آن‌ها بر شکل‌گیری هویت برند و ارتباط با مشتریان غیرقابل انکار است. پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، فیس‌بوک، توییتر و لینکدین به برندها این امکان را می‌دهند تا به‌طور مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و محتوای خود را به اشتراک بگذارند. یکی از مهم‌ترین تأثیرات شبکه‌های اجتماعی بر برندینگ، افزایش دیده شدن و دسترسی به مخاطبان جدید است. برندها با انتشار محتواهایی که با سلایق و نیازهای مخاطبانشان هم‌خوانی دارد، می‌توانند خود را به مشتریانی معرفی کنند که ممکن است هیچ‌گاه به‌صورت سنتی به برندشان دسترسی نداشته باشند. همچنین، شبکه‌های اجتماعی این امکان را به برندها می‌دهند تا به‌صورت آنی و سریع به بازخورد مشتریان پاسخ دهند و تعاملات لازم را برای ارتقای رضایت مشتری و افزایش اعتماد انجام دهند. این تعاملات دوطرفه کمک می‌کنند تا برندها ارتباط شخصی‌تری با مخاطبان خود برقرار کرده و حس وفاداری در آن‌ها ایجاد کنند. یکی دیگر از جنبه‌های مهم تأثیر شبکه‌های اجتماعی در برندینگ، ایجاد انسانی‌سازی برند است. به‌جای اینکه برندها به‌عنوان نهادهای سرد و بی‌روح شناخته شوند، می‌توانند از این فضا برای نمایش فرهنگ، ارزش‌ها و پشت‌صحنه خود استفاده کنند و تصویری صمیمی و قابل‌درک از برند ارائه دهند. این روش باعث می‌شود که مخاطبان ارتباط عاطفی قوی‌تری با برند برقرار کنند، زیرا برندهایی که شفاف، قابل‌دسترس و صادقانه به نظر می‌رسند، بیشتر مورد توجه و اعتماد مشتریان قرار می‌گیرند. همچنین، شبکه‌های اجتماعی به برندها این فرصت را می‌دهند که از محتوای تولیدشده توسط کاربران، مانند نظرات، عکس‌ها و تجربیات مشتریان، بهره‌برداری کنند. این نوع محتوای تولیدی می‌تواند به تقویت اعتبار برند کمک کرده و نظرات مثبت مشتریان به‌عنوان تبلیغی ارگانیک و مؤثر عمل کند. در کنار این، بازاریابی با اینفلوئنسرها نقش قابل‌توجهی در برندینگ از طریق شبکه‌های اجتماعی ایفا می‌کند. همکاری با افرادی که با ارزش‌های برند هم‌راستا هستند، به برندها این امکان را می‌دهد که به جامعه هدف خاصی دست یابند و از اعتباری که اینفلوئنسرها نزد مخاطبان خود دارند، بهره‌مند شوند. علاوه بر این، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی از جمله ابزارهای قدرتمند برای تقویت برندینگ هستند. تبلیغات هدفمند در این پلتفرم‌ها به برندها این امکان را می‌دهد که به‌طور دقیق به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند و از طریق محتوای جذاب و تبلیغات مؤثر، نرخ تعامل و تبدیل را افزایش دهند. در نهایت، شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان یک ابزار مؤثر برای برندها نه‌تنها برای ارتباط با مخاطبان بلکه برای شکل‌دهی به هویت برند و ایجاد روابط طولانی‌مدت با مشتریان تبدیل شده‌اند. استفاده صحیح از این پلتفرم‌ها می‌تواند به برندها کمک کند تا جایگاه خود را در بازار دیجیتال تثبیت کرده و رشد چشمگیری داشته باشند.

شبکه های اجتماعی

پلتفرم های شبکه های اجتماعی

در این قسمت پلتفرم های مختلف را از جهت بازاریابی و تبلیغات بررسی خواهیم کرد.

فیس­بوک: اگر می‌خواهید یک ارتباط بسیار گسترده را با مخاطبان خود داشته باشید فیس­بوک گزینه مناسبی برای شما است. فیس­بوک به عنوان یکی از قدیمی­‌ترین پلتفرم‌­­های شبکه­‌های اجتماعی دارای مخاطبان بسیاری است. البته باید این موضوع را در نظر داشته باشید که 70 درصد از قشر نوجوانان به فیس­بوک علاقه ای ندارند و فیس­بوک بیشتر برای ایجاد ارتباط  بین دوستان و آشنایان ایجاد شده است. پس ممکن است این پلتفرم مناسب کسب و کار شما نباشد.

لینکدین: لینکدین مانند یک صفحه توییتر است که به جای کاربران عمومی دارای کاربران تخصصی است. اگر کسب کار شما براساس بازاریابی b2b است، لینکدین برای شما محیط مفیدی ایجاد می­‌کند. لینکدین با ایجاد رزومه­‌های کاری و صفحات تخصصی می‌­تواند در پیدا کردن سازمان یا شرکتی که می­‌خواهید با آن تجارت کنید به شما کمک می کند. همچنین به علت وجود افراد متخصص، محیط لینکدین محل مناسبی جهت یافتن نیروی انسانی متخصص برای کار است.

تویتر: تویتر شبکه اجتماعی است که می‌­تواند ارتباط روزمره­ای بین شما و مخاطبان­تان برقرار کند. اکثر کاربران تویتر افراد جوانی هستند که علاقه بسیاری به کسب آخرین اخبار و اطلاعات دارند. پس اگر کسب و کار شما به صورتی است که می­‌تواند تازه‌­ترین اخبار را تهیه کند یا اطلاعات جالب به مخاطبان بدهد، تویتر مناسب شماست.

پینترست: پینترست پلتفرمی برای اشتراک تصاویر است. اگر کسب و کار شما به گونه‌­ای است که تنها با یک تصویر می­‌تواند مفهوم خود را به مخاطب برساند یا به گونه‌­ای است که مخاطب با دیدن تصویر، خود را در آن موقعیت تصور می­‌کند، پینترست مناسب شماست.

اینستاگرام: اینستاگرام نیز مانند پینترست از اطلاعات بصری استفاده می­کند با این تفاوت که توانایی برند­‌سازی و اشتراک اطلاعات به صورت روزمره را دارد. اینستاگرام یکی از پرطرفدار­ترین پلتفرم‌­های بصری است که دارای مخاطبان بسیاری است. عمومن اینستاگرام برای همه نوع کسب و کار مناسب است. اما باید بدانید که در این راه باید بر قوانین و استراتژی‌­های آن واقف باشید و به درستی در آن عمل کنید.

راه های ارتباطی با ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عکاسی تخصصی فروش املاک

عکاسی تخصصی فروش املاک

عکاسی تخصصی فروش املاک از مهم ترین اقدامات در زمان ثبت آگهی است و می تواند بسیار سودمند باشد. مشتریانی که قصد خرید املاک دارند

ادامه مطلب
استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی چیست؟ در هر پروسه شما نیازمند یک استراتژی برای انجام امور و رسیدن به هدف خود دارید تا بتوانید با در نظر گرفتن

ادامه مطلب

مطالب مرتبط با این مقاله

ارتباط با ما

ما به شما کمک خواهیم کرد تا به اهداف خود برسید و تجارت خود را توسعه دهید.

راه های ارتباطی

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به موسسه فرهنگی دیجیتال آرزوهای بزرگ امروز می‌باشد.

جستجو کردن