همانطور که می دانید مواد غذایی و غذا، از سخت ترین سوژه های عکس برداری هستند. این نوع عکسبرداری قسمت های مختلفی را شامل می شود: از نورپردازی و ترکیب بندی گرفته تا چیدمان درست غذا و مواد غذایی را شامل می شود. عکاسی تخصصی غذا مثل دیگر سبک های عکاسی، نکات مثبت و منغی مختص به خودش را دارد اما باید بدانید که در صورت استفاده از شیوه های حرفه ای عکاسی، نتایج ایده الی خواهد داشت.

در این مقاله، به مهم ترین موارد عکاسی از غذا خواهیم پرداخت و شما بعد از خواندن این مطلب وبا توجه به نورپردازی، چیدمان، متریال، پس زمینه، زاویه دوربین و… می توانید عکس های با کیفیتی را تهیه کنید. پس با ما همراه باشید.

محاصره کردن سوژه در عکاسی غذا

یکی از روش های عکاسی غذا مجاصره کردن سوژه اصلی است. این محاصره با بشقاب، مواد اولیه، ابزارآلات آشپزی، لیوان، پارچه یا دستمال و رومیزی، صورت می گیرد. قاعدتا شناخت کافی و عمیق از ترکیب بندی در این راه به شما کمک زیادی خواهد کرد. پیشنهاد ما به شما این است که تعدادی از این ابزارها را در پس زمینه و تعدادی را هم در پیش زمینه یا پلان اول قرار دهی تا عمق به خوبی در عکس مشخص شود.

عکاسی غذا

کنترل رنگ ها در عکاسی تخصصی غذا

در عکاسی از غذا، رنگ ها اهمیت بیشتری پیدا می کنند. یکی از نکات بسیار مهم در این نوع عکاسی کنتذل رنگ ها است. انتخاب درست اکسسوری، رومیزی همچنین انتخاب مناسب رنگ پس زمینه  یا پیش زمینه، می توانند عکس شما را جذاب کند.

برای جذاب کردن عکس از لحاظ رنگی و خارج کردن آن از حالت خنثی، بهتر است از رنگ های متضاد استفاده کنید. به عنوان مثال اگر در پس زمینه اکسسوری خنثی مانند سینی فلزی داشتید، می توانید با اضافه کردن کاغذ شیرینی پزی رنگی به خصوص رنگ قوی از میزان خنثی بودن سینی از لاظ بصری کم کنید.

عکاسی از پشت صحنه، فرایند پختن غذا و قبل از پخت غذا

عکاسی از فرایند پختن غذا و پشت صحنه یکی ازمدل عکس هایی است که همیشه مخاطب خاص خود را داشته است. در عکاسی غذا قبل از آماده شدن نهایی آن، و برای ارزش گذاری مضاعف در جهت بهتر دیده شدن مواد ادلیه در تهیه آن می توانید از تک تک مواد عکاسی کنید.

سرعت عمل در عکاسی تخصصی غذا

در عکاسی از غذا، سریع باشید چرا که غذا برای مدت کوتاهی، ظاهر جذاب دارد و باید قبل از آنکه تغییر شکل دهد، عکس برداری را انجام دهید. البته لازم به ذکر است که ترفندهای متعددی برای آماده کردن مواد غذایی با هدف عکاسی وجود دارد که در بسیاری از آنها مواد غذایی با کمی دستکاری کاملا پخته به نظر می رسنند در صدرتیکه در اصل همچنان خام هستند.

افزایش جذابیت غذا در عکاسی

برای عکاسی تخصصی غذا، تا جایی که می توانید ظاهر غذا را جذاب تر کنید. روغنی کردن سطح غذا یا استفاده از سس های شکلاتی و توت فرنگی برای دسر ها، از جمله ایده هایی برای جذاب تر کردن ظاهر غذا هستند. قطعا در این راه نورپردازی مناسب و کافی بسیار در هر چه بیشتر کردن جذابیت عکس تاثیر گذار است.

نزدیک شدن به غذا در عکاسی

برای عکاسی از غذا، دوربین را به آن نزدیک کنید تا تصاویر با کیفیت تر و جذاب تری ثبت کنید. در واقع سعی کنید بافت غذا را ثبت کنید.

عکاسی از بخار غذا

عکاسی از بخار غذای گرم که نشان دهنده گرم و تازه بودن آن است، می تواند عکس را بسیار جذاب کند. برخی از عکاسان حرفه ای با استفاده از بخار مصنوعی مثل قرار دادن آب داغ در کنار بشقاب غذا، و با استفاده از زاویه دیدی مناسب بطوریکه بخار مصنوعی لو نرود سعی می کنند به جذابیت عکس خود بیفزایند.

تمیز بودن بشقاب در عکاسی تخصصی غذا

در عکاسی تبلیغاتی از غذا به تمیز بودن ظروف توجه کنید. قبل از چیدمان غذا در بشقاب مطمئن شوید که بشقاب تمیز است و هیچ گونه لک روی آن نیست. قطعا بهتر است ظرف را قبل از عکاسی کاملا تمیز کنید. به فکر تمیز کردن بشقاب غذا با فتوشاپ نباشید!

تمیز بودن بشقاب با استفاده از خرده های خود غذا و مواد غذایی برای تکمیل چیدمان و ترکیب بندی کاملا فرق دارد. می توانید کمی خلاقیت به خرج دهید و از خرده غذاهای داخل بشقاب برای گرفتن عکس بهتر، استفاده کنید. خرد کردن قسمتی از شیرینی داخل بشقاب یا برش دادن نان یا حتی استیک به شرطی که زیاده روی نداشته باشید، می تواند برای بیننده جذابیت بصری بیشتری ایجاد کند.

بشقاب در عکاسی تخصصی غذا

توجه به نورپردازی عکاسی از غذا

از مهم ترین نکات در عکاسی تخصصی غذا، توجه به نورپردازی است. نور زیاد یا ناکافی می تواند مسبب اصلی خراب شدن یک عکس باشد. اگر منبع نوری در روبروی ظرف غذا قرار داشته باشد، تصویر غذا تقریبا مسطح و مات می شود و سایه هایی ایجاد خواهند شد که نتیجه خوبی به دنبال ندارد. عکس های خوب از غذا با زاویه های درست نورپردازی تهیه می شوند. با نورپردازی اندازهُ درست و خوب، محتویات بشقاب را می توان به بهترین شکل جذاب نشان داد.

تنظیم صحنه برای عکاسی از غذا

درست است که در عکاسی از غذا، مهم ترین قسمت عکس خود غذاست، اما برای بهتر نشان دادن هر غذا فضا و صحنه پردازی عکس از اهمیت ویژه ای برخوردار اند. شما می توانید با استفاده از اکسسوری های مختلف آشپزی و آشپزخانه، عکس های بسیار جذابی را خلق کنید. به عنوان مثال:  استفاده از تخته های چوبی زیبا یا انواع پارچه و رومیزی جذابیت های بصری ایجاد می کنند.

همچنین ابزارهای آشپزخانه مانند انواع بشقاب، لیوان، پارچ، قابلمه و ماهی تابه، کفگیر و حتی استفاده از دستمال های رنگی، نیز باعث کیفیت بیشتر عکس ها شده و گزینه هایی جذاب برای خلق عکس های ویژه محسوب می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *